Cassata Alla Siciliana

Complexitate
redusa
Cassata Alla Siciliana

Ingrediente

  • Ingrediente blat pentru o portie:
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca zahar (ceasca fiind de 250 ml)
  • 3/4 ceasca faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 330 ml Brandy pentru insiropat
  • Ingrediente crema:
  • 1/2 ceasca zahar
  • 4 lingurite apa
  • 400 gr ricotta (eu am folosit urda)
  • 400 ml frisca (din care 200 ml o spumam)
  • 1/2 ceasca visine desamburite (se pot folosi fructe confiate)
  • 1/2 ceasca rahat taiat cubulete
  • 100 gr fistic
  • 1 plic gelatina
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri apa
  • 50 gr rama

Mod de preparare

Preparare Blat :
Cele 4 oua le punem intr-un vas si le batem cu mixerul pana devine spuma si apoi treptat adaugam zaharul mixand in continuare. Adaugam praful de copt si faina si obtinem o compozitie cremoasa asemanatoare cu piscotul. Turnam compozitia intr-o forma de chec si il dam la cuptorul preincalzit in prealabil. Il tinem initial la copt la foc mare pana se coloreaza deasupra si apoi reducem focul la mic. Il tinem la cuptor pana la proba cu scobitoarea(adica daca intepam aluatul cu o scobitoare, pe acesta nu trebuie sa ramana nici o urma de aluat, eu l-am tinut circa 15 minute ). Dupa ce a copt blatul il scoatem din forma si il lasam la racit, apoi il feliem in felii de grosimea degetului aratator.

Preparare crema:
Punem branza ricotta(urda) in robotul de maruntit (turmix)si il mixam in acesta pana devine o compozitie fina si uniforma.
Zaharul cu 4 lingurite de apa il punem la foc si il fierbem pana se topeste. Se lasa la racit apoi il adaugam la ricotta mixata. La acestea mai adaugam 200 ml frisca si mixam cu mixerul totul timp de 5 minute la viteza maxima. Restul de 200 ml frisca il spumam si il adaugam treptat la compozitia de mai sus. Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece apoi il punem pe baie de aburi la topit si se adauga la compozitia de mai sus. Adaugam visinele, fisticul si rahatul si amestecam cu grija.

Un bol de plastic captusim cu folie alimentara si apoi pe margini si pe fundul bolului asezam felii din blat (feliile se pot aseza si intr-o forma dreptunghiulara daca aveti). Stropim blaturile cu Brandy si punem crema peste feliile de blat. Acoperim totul ca un capac cu restul de felii, le stropim si pe acestea cu brandy acoperim totul cu folie si dam pentru 3-4 ore la rece.
Dupa ce s-a racit suficient rasturnam prajitura pe o farfurie si il acoperim cu glazura de ciocolata, ornam dupa imaginatie si dam din nou la rece pana ce glazura se intareste.

Glazura: 200 gr ciocolata menaj am pus la topit in cuptorul cu microunde cu 2 linguri apa. Am amestecat totul bine si am adaugat 50 gr rama. Glazura astfel obtinuta am turnat-o peste prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Chec Aperitiv cu Ou
4
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Supa crema de legume cu linte rosie
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu linte rosie

Cochetam de mult timp cu ideea de a gati linte, insa nu era o prioritate. Acum, se pare I-a venit vremea :) Mi-am propus sa...

Supa crema de legume cu linte rosie
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!