Muratura Asortata

Complexitate
redusa
Muratura Asortata

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 4 l :
  • - 3 kg gogonele
  • - 3 kg varza alba
  • - 1 varza rosie
  • - 3 kg conopida
  • - 8-10 catei de usturoi
  • - 3 kg castraveti
  • - 1 kg morcovi
  • - 2-3 buc telina, radacina
  • - 2 legaturi frunze de telina
  • - 4 buc hrean
  • - 1 lingurita seminte de coriandru
  • - 1 lingura boabe de piper
  • - 1 lingurita seminte de mustar
  • - 2-4 crengute de cimbru
  • - marar uscat
  • - frunze de visin
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalati legumele si scurgeti-le.
Taiati: varza in 8 bucati, cu cotor cu tot; conopida desfaceti-o in buchetele; morcovii curatati, taiati-i in rondele dintate; telina radacina, curatata, in felii. Asezati pe fundul borcanelor frunze de telina, de visin, cimbru, marar si presarati cateva boabe de piper si seminte de mustar si coriandru.

Claditi legumele in borcane, intercalate sau pe straturi, astfel incat sa fie asortate si printre ele puneti cateii de usturoi, curatati si hreanul, feliat.

Separat faceti o saramura astfel: la 1 l apa, 1 lingura cu varf de sare grunjoasa. Fierbeti-o, lasati-o la racit si turnati-o peste zarzavatul din borcane.

Lasati 1 saptamana borcanele la temperature bucatariei, puse intr-o tava si acoperite cu cate o farfurioara. Vanturati zilnic zeama (goliti lichidul din borcan intr-un vas si turnati-l inapoi peste legumele din borcan).

Dupa 1 saptamana zarzavatul va fi usor murat. Pe masura ce va scadea in borcan, locul ramas liber se va completa cu felii de varza alba.
Dupa 1 saptamana, legati si dati la camara.

Murarea completa se face in maxim 2 luni, cand se poate consuma ca muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert placinta taraneasca cu gutui
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola