Ciorba de Pui cu Taietei de Casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Pui cu Taietei de Casa

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • o bucata de telina
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cepe uscate
  • sare dupa gust
  • ardei gras rosu/verde
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • cateva rosii zemoase/bulion
  • 400 ml zeama de varza murata sau corcoduse verzi
  • patrunjel si leustean
  • proaspete
  • Pentru taietei ne sunt necesare:
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Puiul se curata si se portioneaza. Se spala foarte bine si se pune la fiert in apa rece. Se spumuieste ori de cate ori este nevoie.

In tot acest timp, Bunica pregatea taieteii. Sa aiba timp sa se usuce, ne zicea mereu. Si oricat as incerca eu acum, niciodata nu reusesc sa intind foaia perfect rotunda.

Se amesteca ouale cu faina si se framanta un aluat elastic din care se intinde o foaie subtire, subtire. Se presara apoi cu faina si se lasa la uscat. Se ruleaza si se taie fasii inguste. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.

Se curata legumele si se toaca marunt.
Se adauga peste ciorba cand carnea este suficient fiarta.
Fierbem 20 de minute aproximativ, saram dupa gust si adaugam rosiile pasate si bulionul, acrim zeama si lasam sa dea in clocot.
Presaram taieteii si continuam fierberea pana ce acestia se ridica la suprafata. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate.
Se serveste calda, cu pofta!
Este inceput de vacanta, de libertate, de soare, de aduceri aminte! De amintiri despre locurile copilariei, despre ulita ce ducea la casa micuta si alba, despre mirosul de iarba verde, despre apa rece de izvor.
Sunt amintirile vacantelor la tara, amintiri cu Bunica, amintiri cu bucatele ce ni le pregatea cu drag!
Printre ele se regaseste si aceasta ciorba (redata cat mai aproape de amintirea ei), gatita la focul sobei, acrita cu zeama de varza murata sau corcoduse, cu legumele proaspete, cu pui crescut in curte, zapacit de alergaturile noastre, copii fiind.
Mi-e dor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!