In laptele caldut se pune drojdia, plus lingurita de sare. Toate acestea se pun peste faina impreuna cu uleiul si ouale, iar apoi se framanta. Se acopera si se lasa la dospit o ora.
Pt. Umplutura;
Branza se amesteca cu salamul de sunca taiat cubulete, apoi se adauga 1/2 ceapa, 3 oua + eventual 1 albus, verdeturi, gogosar si se condimenteaza.
Aluatul se imparte in doua, o parte mai mare si una mai mica. Partea mai mare se intinde in tava dupa ce aceasta a fost unsa cu margarina. Peste aluat se presara gris apoi se pune umplutura.
a doua bucata de aluat se pune peste umlutura in forma de grilaj.
Se pune la cuptor, iar cand este aproape gata se toarna peste placinta 2 oua batute cu smantana si se mai tine pentru 15 min la cuptor.
Apropo, daca vreti sa o faceti, sa folositi o tava cu peretii mai inalti, pentru ca atunci cand pui oul cu smanata sa nu curga in cuptor, ca iese un fum ... va spun eu
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorDacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...
Desert prajitura de toamna cu fructe si budincaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii