Coloranti Naturali Pentru Ouale de Paste

Complexitate
redusa
Coloranti Naturali Pentru Ouale de Paste

Ingrediente

  • oua albe,frumoase cate 6 pentru fiecare culoare
  • 1/2 capatana de varza rosie (pentru culoarea albastra)
  • 4-5 sfecle rosii (nuanta de roz)
  • foi de ceapa galbena (rosie) de la 1 kg ceapa (rosu- maroniu)
  • 2-3 linguri de tumeric (galben)

Mod de preparare

Ouale se spala, se sterg bine, se verifica sa nu mai aibe nici un fel de grasime sau impuritati pe ele.
In craticioare separate se aseaza cate un strat de varza rosie, in prima, foi de ceapa in a doua, sfecla curatata de coaja si feliata in cea de a treia si in a patra se pune apa cu cele 2-3 linguri de tumeric.

Se aseaza apoi in fiecare vas ouale, se acopera cu al doilea strat de frunze de varza, in cea cu varza, foi de ceapa in cea cu ceapa si restul de sfecla in cea cu sfecla. Pentru vasul cu tumeric, se adauga doar ouale in apa si gata. Se aprinde focul si se fierb ouale la o temperatura foarte mica pentru aproximativ 20 de minute.

Culoarea oualor, intensitatea culorii mai exact, va fi in functie de timpul in care le pastram in apa.
Foile de ceapa da o coloare foarte puternica oualor de aceia este bine sa le mai verificam din cand in cand ca sa nu obtinem o culoare maro inchis in locul celor frumoase rosu- maroniu

Dupe fierberea oualor se scot frunzele din vase, lasandu-le in continuare in apa in care au fiert, pentru o culoare mai intensa. Se scot apoi, se aseaza pe un gratar la scurs si uscat.

Ele vor avea un aspect destul de urat, vor fi mate si parca poroase (din cauza culorilor).
Dupa racirea lor, se va lua un servetel absorbant, se va imbiba in ulei si cu ajutorul lui, se vor sterge ouale ... atentie mare cand umblati cu ele sa nu le zgariati ca se va vedea urat dupa aceia.

Ouale sterse sub forma asta vor avea un aspect lucios, stralucitor, un colorit frumos. La decojire nu se va lua pe degete vopseaua

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola