Aperitiv Cu Dovlecei

Complexitate
redusa
Aperitiv Cu Dovlecei

Ingrediente

  • o cutie mica de iaurt simplu (150 gr)
  • 2 cutii faina folositi ca masura, cea de la iaurt 1/2 cutie mica iaurt cu ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt pt tarte si aluaturi sarate si pizza / puteti folosi un praf de copt clasic, dar fara sa fie vanilat
  • parmezan ras cat doriti eu am pus 40gr /sau cascaval, branza rasa
  • 600 gr dovlecei
  • 1-2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • oregan
  • sare

Mod de preparare

Taiati dovlecelul in rondele destul de subtiri, puneti uleiul si usturoiul in tigaie, si dovlecelul taiat, rumeniti putin, apoi adaugati putina apa si inabusiti pana cand se inmoaie dovlecelul. Scoateti usturoiul, sarati si lasati sa se raceasca, sa se scurga de apa care lasa. Intre timp amestecati bine, iaurtul, ouale, uleiul, parmezanul, faina, praful de copt si adaugati sare dupa gust.

Cand dovleceii s-au racit ii uscam putin pe un servet de hartie de bucatariea€¦asa nu raman prea uzi, apoi ii introducem in compozitia de mai sus. Tineti o mica parte, de pus deasupra.

Compozitia o puneti intr-o forma rotunda cu un diam. de circa 20-24 cm. unsa cu putin unt si presarata cu faina, deasupra puneti dovleceii tinuti deoparte, preparati oregan; bagati in cuptor la o temperatura de circa 180-200 grade C, 30-40 minute ... sau pana cand vedeti ca este gata.

Puteti folosi deasemenea si o forma de chec.
In loc de dovlecei, puteti folosi si alte legume, ardei gras, ceapa, vinete, etc.
La cea cu ardei, se pun 2 ardei grasi mai mari rosii/galbeni, taiati fasii, apoi caliti ca dovleceii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola