Antipasto - platou cu Legume si Branzeturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Antipasto - platou cu Legume si Branzeturi

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1-2 ardei grasi (rosi si galben sau alte culori)
  • 1 usturoi
  • ulei+ apa pentru mujdei
  • paine bagheta
  • rosii (depinde de marimea platoului) branza mozzarella
  • busuioc, sare si piper
  • prosciuto cu pepene galben (eu am avut prosciuto cu mozzarella)

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala si se taie felii groase cam de 1/2 cm. Vanata se spala, se curata de coaja se feliaza, se stropeste cu sare fiecare felie in parte si se pune pe o farfurie sa se scurga apa din ea. Ardeiul se spala, rosile se feliaza, la fel si mozzarella. Busuiocul se toaca marunt iar usturoiul se piseza fin si se amesteca cu sare. Din el se va face mujdeiul, la sfarsit.

Se ia un gratar (ori din cel ce se poate folosi pe ochiul aragazului, ori din cel cu carbuni sau gaz, nu are importanta, ce conteaza este sa fie gratar ca sa avem pe produse urma de coacere) se stropeste cu ulei si se aseaza pe flacara aragazului.

Cand este suficient de fierbinte se pun feliile de ceapa si se prajesc pe ambele parti, apoi se pun pe o farfurie separata si se aseaza feliile de vinete. Se prajesc pe ambele parti (le putem roti dupa ce au inceput sa se prajeasca ca sa obtinem pe suprafata lor un model frumos).

Dupa coacere se aseaza langa ceapa. . Ardeiul se coace, se pune intr-un vas, se sareaza si se lasa asa cateva minute. Rece fiind, se depeleaza usor. Apoi se scot semintele si codita, se taie felii se aseaza langa ceapa si vinete. Se pregateste mujdeiul.

Se ia un platou, si se aranjeaza pe el, la mijloc, un rand de rosii si mozzarella intercalate, apoi pe dreapta si pe stanga lor se aseaza vinetele, ceapa si ardeiul. Printre legume din loc in loc putem aseza, felii subtiri de pepene galben infasurat in felii subtiri de prosciuto sau branza care va place.

Bagheta de paine o feliem, o stropim cu ulei, ungem cu mujdei de usturoi si dam la cuptor pana se prajeste. Eventual daca va place puteti presara si niste busuioc deasupra baghetei.

Restul de mujdei, il punem in paharele mici la masa, in dreptul fiecarei farfurii, pentru ca din el se va mai pune in farfurie (cui ii place mai picant) si tot in el sa va inmuia felia de paine prajita.
Busuiocul tocat marunt se presara deasupra legumelor si tot atunci se stropesc din belsug cu mujdei.

Daca nu va place sa mancati asa, atunci se vor aranja sandwich-uri din: paine prajita si unsa cu mustar (sau maioneza cui ii place mai mult) , se aseaza o felie de vanata, ardei copt, mujdei de usturoi, branza si se serveste sub forma asta ... Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

Tiramisu reţetă originală Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola