Salata Verii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata Verii

Ingrediente

  • 6 rosii potrivite
  • 6 castraveti cornisor potriviti
  • 2 ardei grasi si unul pentru decor
  • 4-5 cepe crude fara frunze (ceapa este din recolta proprie)
  • o jumatate de legatura marar sau dupa gust
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 5-6 linguri otet de mere (otetul este facut de mama mea)
  • sare
  • delikat
  • piper se pun dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput toate legumele se spala bine.

Castravetii se curata in totalitate sau pentru un aspect mai deosebi acestia se curata partial. Dupa ce au fost curatati acestia se taie feliute subtiri.

Rosiile se taie pe jumatate, li se taie cotoarele dupa care se taie pe orizontale si in final se taie feliute subtiri,

Ceapa se taie julien.

Ardeiul la randul lui se taie asemanator ca rosiile.

Mararul se adauga tocat marunt peste toate legumele.

Separat se face dressing pentru salata, amestecand uleiul, otetul, sarea si delikatul. Dupa ce s-a amestecat bine dressing-ul se toarna peste legume.

Compozitia rezultata se incorporeaza bine cu putin piper.

Se poate servi cu marar pe deasupra sau diferite moduri de decorare.
Eu am umplut un ardei gras cu salata, dupa care am format un cosulet.
Aceasta salata este foarte racoritoare in zilele foarte calduroase de vara.
Se serveste foarte bine alaturi de o friptura la gratar, cat si simpla sau alaturi de alte preparate.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura