Se spala cartofii cu apa rece si se pun la fiert. Cind incepe sa fiarba apa, se pune 1 lingurita de sare in oala si se lasa la fiert circa 15-20 minute (eu i-am fiert exact 15 minute). Se lasa deoparte sa se racoreasca.
Feliile de bacon se pun pe o tava si se baga in cuptorul incins (375*c-190*c) si se lasa circa 15-20 de minute dupa care se scot pe un servet absorbant de bucatarie. Intre timp se pregateste dressingul din: ulei, otet de vin rosu, mustar, maioneza, putina sare si piper.
Se amesteca bine cu o furculita si se lasa la rece. Cind cartofii s-au racit putin, se taie cuburi mai mari, la fel si jumatatile de ardei gras (rosu, portocaliu, galben). Ridichiile se taie felii subtiri. Se taie si ceapa rosie marunt, la fel si cea verde.
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se toarna deasupra dressingul. Se amesteca usor cu o lingura. Baconul se taie marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa in frigider 1/2 de ora pina se patrund aromele intre ele. Se portioneaza in farfurie si se ornamenteaza pe deasupra cu putin bacon si ceapa verde.
pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii