Se spala cartofii cu apa rece si se pun la fiert. Cind incepe sa fiarba apa, se pune 1 lingurita de sare in oala si se lasa la fiert circa 15-20 minute (eu i-am fiert exact 15 minute). Se lasa deoparte sa se racoreasca.
Feliile de bacon se pun pe o tava si se baga in cuptorul incins (375*c-190*c) si se lasa circa 15-20 de minute dupa care se scot pe un servet absorbant de bucatarie. Intre timp se pregateste dressingul din: ulei, otet de vin rosu, mustar, maioneza, putina sare si piper.
Se amesteca bine cu o furculita si se lasa la rece. Cind cartofii s-au racit putin, se taie cuburi mai mari, la fel si jumatatile de ardei gras (rosu, portocaliu, galben). Ridichiile se taie felii subtiri. Se taie si ceapa rosie marunt, la fel si cea verde.
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se toarna deasupra dressingul. Se amesteca usor cu o lingura. Baconul se taie marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa in frigider 1/2 de ora pina se patrund aromele intre ele. Se portioneaza in farfurie si se ornamenteaza pe deasupra cu putin bacon si ceapa verde.
pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorNu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...
Ciorba de lobodaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii