Salata de Beof

Complexitate
redusa
Salata de Beof

Ingrediente

  • 4 morcovi fierti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina (daca ati avut in supa)
  • 2 buc pulpe de pui sau piept
  • 3-4 castraveti murati
  • 2 cartofi fierti
  • 1 conserva de mazare (mica)
  • 1 ou
  • 200 ml ulei (250)
  • 1 llingura mustar
  • sare

Mod de preparare

Toate zarzavaturile se taie in felii dupa care se taie in bucatele mici. Mazarea se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron si se trece la pasul 2: maioneza.

Cum pregatesc eu maioneza? Simplu si usor, e gata in 3 minute. Iau un ou il pun in castron (albus si galbenus impreuna), pun mustarul peste el si bat cu mixerul de mana la viteza maxima. Iau uleiul si incep sa torn cu o mana, in timp ce tin cu mana cealalta mixerul. Torn odata cam 3 -4 linguri de ulei, nu se taie maioneza din cauza ca am folosit albusul de ou si mustarul, dar mai conteaza si viteza mixerului. Dupa ce am terminat uleiul, dregem de sare si turnam peste zarzavaturile taiate. Amestecam si servim cu paine proaspata.

Daca facem salata pentru o sarbatoare, o petrecere atunci se orneaza dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Painite cu ceapa si branza
Bucataras.RO

Painite cu ceapa si branza

Painite cu ceapa si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola