Salata cu Branza de Capra Gratinata si Smochine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata cu Branza de Capra Gratinata si Smochine

Ingrediente

  • - o felie de branza de capra rulou/persoana
  • - o felie de paine feliata /persoana
  • - salata iceberg
  • - salata rucula
  • - spanac
  • - salata roble
  • - castravete
  • - rosii cherry
  • - ceapa rosie
  • - smochine
  • - ulei de masline ev
  • - dressing salata
  • - crema de otet balsamic cu smochine
  • - miere/zahar brun

Mod de preparare

Pana sa ajung in Spania singura branza de capra mancata era cea clasica, facuta ca o telemea de catre bunica. Aici insa am descoperit o branzica nemaipomenita, o branza de capra gen rulou, de care m-am indragostit imediat!!

Pentru inceput taiati cu o forma, de aceeasi dimensiune cu branza de capra sau un pic mai mare, rotite din felia de paine tip sandwich. Prajiti painica, in cuptorul deschis sau in prajitorul de paine, nu incercati sa o faceti intr-o tigaie pe aragaz, va lua gust de ars!!!

Pentru salata am folosit un amestec gata cumparat cu tipurile de salata expuse mai sus. Puteti folosi orice fel de amestec doriti, dar este imprescindibil sa aveti in amestec rucula si ceapa rosie. Rosia cherry se poate inlocui cu rosia tata vacii, care este mai carnoasa sau rosia raff. In caz ca nu aveti, folositi orice fel de rosie aveti, dar sa fie mai tare.

Taiati castravetele curatat in cubulete mai mici si impreuna cu rosia cubulete, smochinele cubulete si salata puneti-le intr-un bol. Amestecati-le cu dressingul pt salata folosit, poate fi o clasica vinagreta de otet, ulei, un pic de mustar, sare si piper; eu am avut un dressing facut din marar maruntiti si lasat la macerat un pic in otet de mere, emulsionat cu ulei de masline, zahar pudra si sare.

Intre timp incingeti cuptorul la maxim. Intr-o tava puneti feliile de paine si asezati deasupra feliile de branza de capra de cca 1, 5 cm grosime, peste care presarati zahar brun sau un pic de miere. Introduceti in cuptor cat mai aproape de focul de sus dar:!: :!: nu inchideti usa cuptorului!!! Riscati sa vi se topeasca branzica, asa obtinem acelasi efect ca al unei salamandre profesionale de bucatarie.

Lasati cca 5 minute sau pana obs ca se caramelizeaza zaharul/mierea. Scoateti si asezati cu grija feliile deasupra unei gramajoare de salata. Otetul balsamic il puteti pune imprejurul salatei sau stropiti salata cu el inainte de a pune branzica.
Serviti imediat.

Salata cu branza de capra gratinata are si un dezavantaj in cazul in care vreti sa o pregatiti pt un pranz cu prietenii: trebuie servita individual si imediat ce ati asezat branzica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cozonac Pufos
5
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Parteneri
Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui
Bucataras.RO

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Provocarea GastroArt Încep prin a mulțumi amfitrionului acestui concurs incitant pentru ideea de a scoate oarecum din...

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola