O salată plină de arome şi prospeţime ...
Ingrediente:
- 1 salată verde (de preferat cea cu frunza creată);
- 3 cepe verzi;
- 1 castravete Fabio;
- 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
- 200 g telemea Delaco;
- 200 g suncă presată;
- 4 oua fierte tari;
- 100 g masline negre;
- ulei de strugure;
- sare;
- oţet;
- verdeaţa, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lămâie (opţional).
Mod de preparare
Spălăm salata în mai multe ape pentru a îndeparta nisipul după care o punem la scurs pe şervete absorbante.
Spălăm legumele si le curătăm. Începem să le tăiem.
Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacără).
Într-un vas punem ceapa tăiata rondele, salata verde scursă bine si ruptă cu mâna, castravetele si rosiile tăiate cuburi.
tăiem telemeaua şi şunca în felii si cubuleţe. Le adăugăm peste salată.
Curătăm ouăle si le taiem după plac. Adăugăm şi măslinele.
Condimentăm cu sare, piper, oţet, ulei, zeamă de lămâie etc.
Amestecăm şi servim.
Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.
Cantităţile de legume pot varia în funcţie de gustul personal. Puteţi adăuga ardei gras tăiat cubuleţe şi boabe de porumb, puteţi renunţa la ouă şi castravete, puteţi face ce combinaţie doriti. Importante sunt telemeaua, şunca presată şi salata verde.
Uleiul poate fi de care doriţi: de măsline, de floarea-soarelui, de rapiţa etc.
Pofta buna!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii