Tarhana (Paste de Casa Taranesti)

Complexitate
redusa
Tarhana (Paste de Casa Taranesti)

Ingrediente

  • 2 oua
  • 12 linguri de faina (cantitatea poate varia in functie de faina folosita)
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2 jumatati de coaja de ou pline cu apa

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron si se bat, se pune sare intr-o jumatate de coaja si se umple cu apa, se amesteca bine pana se topeste sarea si se toarna peste ouale batute, se adauga faina si se incepe framantatul.

Aluatul se va framanta ceva mai greu, va fi sfaramicios, foarte sfaramicios dar adaugam tot cate putin din apa pe care o avem pregatita in a doua jumatate de coaja ramasa de la ou.

Framantam pana obtinem un aluat foarte vartos si destul de uniform. Lasam la odihnit jumatate de ora dupa care verificam daca ne mai trebuie faina sau nu. . In cazul in care mai trebuie sa adaugam faina, o punem tot cate o lingurita odata sa nu ne trezim ca am pus prea mult si trebuie sa ma adaugam apa ... in cazul asta tarhana nu iese cum trebuie.

Aluatul tare se va rade pe razatoarea de mere si se va usca pe un stergar de in sau canepa. Din cand in cand se mai afaneaza tarhana pentru a putea scapa cat mai repede de umezeala aluatului.

Se consuma fiert in apa/supa de pui/supa de oase/supa de legume (dupa cum va este pofta) se serveste ca si garnitura langa tocanite sau langa fripturi, se poate fierbe in supele de rosii sau se fierb simplu in lapte cu un strop de sare si zahar dupa gust si se consuma pe post de desert, sau pe post de mic dejun in locul grisului cu lapte sau orez cu lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
Bucataras.RO

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola