Desfaceti drojdia in laptele caldut; adaugati zaharul si galbenusul.
Separat, amestecati intr-un bol, faina integrala, sarea si faina alba.
Omogenizati bine cele doua amestecuri, pana dispar toate cocoloasele si obtineti un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Acoperiti vasul cu un servet gros si lasati la crescut 1 ora, in loc cald.
Inglobati apoi, albusul batut spuma tare.
Incingeti o tigaie stropita cu foarte putin ulei, puneti din compozitie cate un polonic mic, la mijlocul tigaii, fara sa dispersati aluatul. Coaceti la foc potrivit spre mic, pana ce incep sa apara la suprafata besicute si clatita are un aspect ferm. Intoarceti cu o spatula si coaceti pe partea cealalta. Scoateti pe o farfurie.
Procedati identic cu tot aluatul.
Serviti cat sunt calde cu sirop gros de fructe, alaturi de un ceai aromat din plante.
Sunt la fel de bune si reci.
Sunt foarte, foarte fragede, moi, pufoase, aromate, satioase si se pastreaza asa chiar si a doua zi.
Pot fi reancalzite la microunde.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm ajuns la reteta cu nr. 100 si trebuia sa serbez asa cifra rotunda cu un desert. Este un desert simplu, un fel de tiramisu...
Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii