Placinta-ntinsa cu Dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta-ntinsa cu Dovleac

Ingrediente

  • Aluatul:
  • doua cani de faina
  • un ou
  • o lingura, chiar doua de zahar
  • putina sare
  • o lingura de otet
  • cinci linguri de ulei
  • o cana de apa calduta
  • Umplutura: dovleac ras habar nu am ce cantitate
  • eu am pus asa
  • dupa ochi

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele de aluat, le-am framantat bine si apoi am pus in frigider pt cateva ore, a stat pana am prins un moment liber, fara copilasi in preajma

Din bucata de aluat am format 9 bile de aluat, pe care le-am intins cu facatetzul, sucitorul sau nu stiu cum ii zice la bata aia de intins.. am intins cat am putut eu de subtire, pe planseta infainata bine, am pus foiaia intinsa deoparte, apoi am intins alta foaie la fel de subtirica; cele doua foi le-am suprapus dupa de am intins ulei cu pensula intre ele, asa suprapuse le-am intins din nou cu fatcaletzul si am adaugat dovleacul ras deasupra, am rulat si gata.

La fel am procedat si cu celelate bile de aluat, le-am transformat pe toate in foi f f subtirele, procedeul este extrem de rapid, mie asa mi s-a parut.

Placintele le-am pus intr-o tava teflonata si apoi in cuptor la 180 grade, 30 min.
Calda pudrata zu zahar sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
Bucataras.RO

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" De data aceasta am pregatit o rulada cu carne...

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola