Placinta cu Mere si Foi de Post

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Mere si Foi de Post

Ingrediente

  • 10 foi de placinta din cele subtiri (care sunt de post: faina si apa)
  • 6 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara rasa
  • stafide daca vreti (eu am pus struguri din Cile deci niste stafide uriase)
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Am ras merele pe razatoarea mare si le-am stors doar cit sa obtin din ele 1 pahar cu zeama, cind am obtinut cantitatea asta le-am pus intr-un castron si am tinut separat paharul cu zeama.

In castron peste mere am pus zaharul, scortisoara si stafidele si am amestecat.

Am pus in tava primele 6 foi de placinta (indoite caci erau mai mari decit tava si deci in loc de 6 straturi am obtinut 12) si intre foi am stropit cind cu putin ulei cind cu putina zeama de mere (dar stropit, nu udat). Lingura de ulei trebuie sa va ajunga pentru toata placinta si mai ales zeama de mere va fi folositoare la sfirsit. Foile de la baza se vor umezi oricum de la merele care nu sunt stoarse si de la zeama care va fi varsata mai tirziu.

Rasturnati merele si acoperiti cu restul de 4 foi puse si ele tot asa pe jumatate stropite putin cu ulei.

Taiati/crestati placinta in bucati daca vreti sau o lasati asa cum este si varsati paharul de zeama de mere.

Coaceti la 180°c pina cind rezulta aurie.

Lasati sa se raceasca inainte de a servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Daca iubiti pestele, aceasta este o alternativa excelenta la conservele cu peste din comert. Desi aseara, cand am...

Zacusca de macrou
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola