Ingrediente

Pentru Foi:
50-70 g unt temp camerei
o cana cu apa calduta cca 250 g
drojdie proaspata cat o nuca
sare
2 linguri cu ulei
o lingura cu otet
faina cat cuprinde cca 500 g
Pentru Umplutura:
2 kg mere
esenta rom
zahar vanilat
175 g zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia care a fost si ea dizolvata in doua linguri cu apa calduta, se adauga un praf de sare, otetul si uleiul amestecand incet, apoi vom incepe sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

Acest aluat se imparte in patru. , intindem cu sucitorul si obtinem patru foi fiecare avand dimensiunea unei farfurii mari intinse.

Punem pe masa o foaie o ungem cu unt apoi punem o alta foaie peste ea. Asa procedam si cu celelalte doua foi. In total vom obtine doar doua foi. Una o lasam sa se odihneasca, cealalta o vom lua incet si o vom intinde mai intai in mana foarte incet avand grija sa nu se rupa.

Aceasta foaie o vom pune pe masa de lucru in care am pus o fata de masa pe care eu o folosesc doar la aceste placinte, cu ajutorul ei vom rula foaia cu umplutura.

Deci punem foaia pe masa si incepem sa o intindem foarte incet pana va ajunge subtire ca foita de tigara ... ea fiind foarte elastica se va intinde usor si vom obtine o foaie foarte mare aproape cat toata masa. Se stropeste foaia cu ulei si vom pune pe ea umplutura de mere pe care am obtinut-o astfel.

Merele date pe razatoare, se amesteca cu zaharul vanilat romul si zaharul. In momentul cand vom pune umplutura pe foaie vom stoarce merele pentru ca ele isi vor lasa zeama de aceea aceasta umplutura e bine sa se faca inainte de a incepe noi sa facem aluatul.

Dupa ce am umplut foaia vom incepe sa rulam cu aceasta fata de masa, obtinand un rulou lung pe care il vom taia in doua si le vom pune intr-o tava unsa cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie.

Dupa ce am terminat, o punem in tava si ungem placinta cu ulei si apoi o introducem in cuptorul care a fost incalzit in prealabil. o vom tine in jur de 30 minute pana se rumeneste deasupra. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Mere I" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ralucablebea
•  17.03.2009 21:05:39

nu mi-a iesit tocmai la fel..mai ales coca..dar sper gustul sa fie bun ca ala conteaza..e in cuptor inca,o pandesc..:)
Felicitari pt reteta!

gyna27
•  29.06.2008 12:06:28

ce bine arata.daca mi ar iesi si mie la fel?

minerva
•  23.06.2008 08:54:35

cred ca este super buna,arata foarte bine.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Mere I