Pizza Falsa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pizza Falsa

Ingrediente

  • -250g paine veche de 1-2 zile
  • -apa
  • -125g mozzarella
  • -2 linguri parmezan ras
  • -250ml sos tomat
  • -1 lingura ulei de masline
  • -ulei de floarea-soarelui
  • -faina
  • -1 ou
  • -busuioc
  • -oregano
  • -patrunjel
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Painea se pune la inmuiat in apa, iar dupa cateva minute se scoate din apa, se strange bine in maini ca sa elimine toata apa si se sfarama.

Painea sfaramata se pune intr-un bol, iar peste ea se pun oul, sare si piper si se amesteca bine.

Apoi, se ia o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 21cm sau o tava rotunda, se unge cu putin ulei de floarea-soarelui si se da cu faina. Compozitia rezultata se pune in forma de tort.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pt 20 minute (pana prinde o culoare aurie si se intareste). Cat compozitia sta in cuptor, se poate pregati sosul.

Asadar, se amesteca sosul tomat cu lingura de ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel. Mozzarella se taie felii.

Dupa ce baza pizzei a stat suficient in cuptor, se scoate, se unge cu sosul pregatit inainte, iar peste sos se pun feliile de mozzarella si lingurile de parmezan.

Tava se da din nou la cuptor pana se topeste putin mozzarella.

Se lasa la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Bomboane de ciocolata
Bucataras.RO

Bomboane de ciocolata

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...

Bomboane de ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola