Se dizolva drojdia in laptele si apa caldute. Se pune faina intr-un castron se face o gaura in mijloc se adauga compozitia cu laptele, mierea se amesteca dupa care se adauga sarea si uleiul. Se framanta bine si se lasa 2 ore la crescut.
Dupa ce a crescut se intinde ca si cozonacul si se ruleaza.
Se tapeteaza o tava de cozonac de 30 cm. cu hartie de copt si se pune painea inauntru se mai lasa la crescut 1 ora. Se unge cu lapte si se coace la 170 grade pt. 35 min.
Dupa ce e gata se scoate din cuptor se unge din nou cu lapte si se acopera cu un prosop ud se lasa acoperit pana s-a racit.
Este o paine care se poate manca cu mezeluri sau nutella, gemuri si simpla e foarte buna.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii