Ingrediente

2-3 cepe
2 linguri de bulion (suc de rosii)
2 linguri de ulei de masline
1-2 lingurite de zahar
100 ml de apa
foaie de dafin
boabe de piper
boabe de mustar
sare
piper
250 g de faina
1lingura de ulei
3,5 g de drojdie uscata
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
150 ml de apa calduta

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori. Preparam un aluat de paine din faina, sare, zahar, drojdie, lingura de ulei si 150 ml de apa calduta, lasam sa se odihneasca cam jumatate de ora. Intindem cu mainile uleiate o foaie din aluat, nu foarte groasa si o asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Intepam cu o furculita si o mai lasam 30 de minute la loc caldut. Intre timp intr-o tigaita varsam uleiul de masline, in care depunem ceapa taiata, o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam peste ceapa cele doua linguri de bulion si condimentele (foi de dafin, boabe de mustar si piper), zaharul, amestecam bine, varsam deasupra apa si lasam pe foc cateva minute pana sosul este grosut. Asezonam si lasam sa se racoreasca putin dupa care varsam totul deasupra aluatului.

Dam la cuptor cam 25 de minute la 180-200 grade C pana se rumeste frumos, putem incerca cu scobitoarea in mijlocul painicii.

Servim calduta sau rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Painica cu Ceapa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Painica cu Ceapa