Paine Graham 1

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine Graham 1

Ingrediente

  • 500 ml lapte fierbinte si lasat la racit
  • 1 si jumate lingura de zahar brun
  • 2 lingurite sare
  • 4 lingurite drojdie uscata
  • 250 g faina graham
  • 250-300 g faina alba

Mod de preparare

In vasul de la mixer am pus zaharul si am turnat deasupra laptele caldut. Am pastrat putin lapte pentru ca sa inmoi drojdia uscata.
Dupa ce am inmuiat drojdia, am pus-o peste laptele din vas si am pornit mixerul la viteza cea mai mica nr. 1 la mine. Apoi, am combinat ele doua faini si am inceput sa adaug (mixerul mergea) tot cate o lingura de faina. Cand am obtinul un aluat moale de tot (mai gros ca cel de clatite), am marit turatia mixerului la viteza mare ca sa activez glutenul. Am amestecat viguros pret de 3 minute dupa care am oprit masina. Am lasat totul in vas, l-am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit. Asta este maiaua.

Dupe 10 minute maiaua a crescut foarte frumos. Am pornit din nou mixerul, tot la prima viteza si din nou am inceput sa adaug tot cate o lingura de faina (din cea ramasa pentru ca la maia nu s-a folosit toata). Inainte de a incepe sa adaug a doua parte de faina, am amestecat-o cu sarea din reteta. S-a format un aluat moale, destul de lipicios la mana, dar totusi suficient de tare ca sa se poate prelucra.

L-am scos din vasul mixerului, l-am framantat cu mana 1 minut si apoi, cu sucitoarea, am intins o foaie ovala, de grosimea unui deget. Am rulat foaia si am pus sulul obtinut in tava de paine pe care am uns-o cu ulei de masline prima data. Am pus la dospit, in 3/4 ora aluatul si-a dublat volumul, am pus la cuptorul preincalzit a temperatura mare (425 F sau 220 C). Am copt primele 10 minute la temperatura asta mare dupa care am coborat temperatura la 350F (180 C) si am lasat asa pana s-a copt.

Inainte de a pune painea in cuptor, am uns cu putin ulei deasupra si cand am scos painea din cuptor, am umezit-o putin cu apa rece.

Este o paine sanatoasa, daca este sa fac o comparatie intre cea alba si asta, se poate pastra 4 zile proaspata... la mine s-a terminat intr-o zi jumate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Milkshake cu pepene galben si banane
Bucataras.RO

Milkshake cu pepene galben si banane

Milkshake cu pepene galben si banane
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute