Paine de casa cu cartofi

Complexitate
redusa
Paine de casa cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 400 gr cartofi
  • sare
  • frunza de varza
  • drojdie cca 30 gr

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatim si ii zdrobim si asa ii lasam la racit.
Intre timp in alt vas punem faina la care adaugam drojdia ce am dizolvat-o in prealabil intr-un pic de apa calduta cu sare si facem un pic de plamadeala si lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala adaugam cartofii zdrobiti , sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare dar nici prea moale si il framantam bine pana apar besicile. Lasam la dospit cca 1-2 ore.

Dupa ce aluatul a dospit pe masa presaram un pic de faina turnam aluatul peste si ii dam un pic de forma.

Cratita (sau tava rotunda) se tapeteaza cu folie de aluminiu peste ea se pune o frunza mare de varza cruda care se unge cu un pic de ulei si se aseaza in el aluatul. De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in forma sa dospeasca inca o jumate de ora.

Cand punem painea la cuptor dedesubt pe plita asezam si un vas cu apa rece. Nu deschidem cuptorul numai dupa o ora si 10 minute. La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem la jumate.

Dupa aproximativ 2 1/2 ore putem sa scoatem painea din cuptor (se incearca cu o scobitoare daca mai e nevoie se mai poate tine). Se acopera cu un prosop daesupra se pune o punga si apoi iar un prosop si se lasa astfel la racit.
In aluatul de paine se pot adauga si diferite tipuri de seminte( de floarea soarelui, de dovleac, susan, etc ) Eu personal am pus doar deasupra aluatului seminte de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert rulouri cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert rulouri cu crema de vanilie

Multumesc Andra pentru forme!

Desert rulouri cu crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!