Paine `curcubeu`

Complexitate
redusa
Paine `curcubeu`

Ingrediente

  • Paine alba
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 75 g de apa
  • un praf de sare
  • Paine galbena
  • 150 faina
  • 6 g drojdie de bere
  • 5 g zahar
  • 1 lingura ulei
  • 75 g de apa
  • 1 un plic sofran
  • 1 praf sare
  • Paine rosie
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 g bulion
  • 50 g de apa
  • un praf sare
  • Paine verde
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 200g de spanac fiert si mixat
  • un praf de sare
  • Paine neagra
  • 150 faina
  • 6 g de drojdie de bere
  • 5 g de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr masline negre mixate
  • un praf de sare

Mod de preparare

Paine alba:
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine galbena
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine rosie
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine verde
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Paine neagra
Se face un aluat si se pune in folie alimentara sa dospeasca.

Se lasa sa dospeasca circa o ora dupa care se ia aluatul negru se intinde cu ajutorul sucitorului, grosime circa 1 cm, se unge cu putina apa peste care se pune cel verde intins la fel ca si negru, se unge cu putina apa si se continua tot asa cu celelalte culori, ca in foto.

Se taie apoi in trei si fiecare parte se rasuceste dandu-i forma din foto, un sul rasucit, aceste trei suluri se pun fiecare in hartie de copt, nu se strange hartia tare, se rasuceste la margini, se pun cele trei suluri in tava si se mai lasa sa dospeasca la loc cald inca 15 minute, se coc apoi in cuptorul incalzit la 220 grade pentru circa 20-25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Briose cu branzeturi si seminte
Bucataras.RO

Briose cu branzeturi si seminte

Sa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.

Briose cu branzeturi si seminte
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura