- Faina integrala de grau, faina alba, sarea, drojdia uscata, si untul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie). Se amesteca cu mainile aceste ingrediente.
- Treptat se adauga apa si se framanta amestecul in continuare pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata.
- Se aseaza aluatul pe o suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt (eu am folosit folie antiaderenta pentru copt).
- Se modeleaza aluatul usor si se aseaza intr-o tava mare (eu am folosit tava cuptorului).
- Se cresteaza suprafata aluatului. Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se coace aluatul timp de 30 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads” -”Basic Whole-Wheat Bread”.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii