Paine cu Faina Integrala de Grau

Postat pe: 08-11-2012
(0)

Ingrediente

300 g faina integrala de grau
85 g faina alba proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
8 g sare de mare fin macinata
8,4 g drojdie uscata sau echivalentul in drojdie proaspata
56,5 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
290 ml apa (in reteta originala este mentionat 350 ml apa insa eu am redus cantitatea de apa - pe parcursul framantarii am obtinut consistenta potrivita a aluatului folosind doar 290 ml apa) Este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa ave

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
- Faina integrala de grau, faina alba, sarea, drojdia uscata, si untul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie). Se amesteca cu mainile aceste ingrediente.
- Treptat se adauga apa si se framanta amestecul in continuare pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata.

- Se aseaza aluatul pe o suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.

- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt (eu am folosit folie antiaderenta pentru copt).
- Se modeleaza aluatul usor si se aseaza intr-o tava mare (eu am folosit tava cuptorului).

- Se cresteaza suprafata aluatului. Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se coace aluatul timp de 30 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads” -”Basic Whole-Wheat Bread”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine cu Faina Integrala de Grau" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine cu Faina Integrala de Grau