Se incalzeste cuptorul la 220 grade C. Se unge o tava de muffins (eu am folosit 2, dar marime mica de tot). Cu un mixer de mana se amesteca semintele macinate de in si cu apa. Se bate la viteza maxima pentru 2-3 minute, pana apa si inul devin de o consistenta cremoasa.
Intr-un vas se combina faina, tarata, zaharul brun, scortisoara, praful de copt si sarea. Se pune deoparte. Separat, in alt vas, se amesteca compozitia de in cu uleiul si laptele si se adauga si nuca. Se combina apoi cele doua amestecuri (nu se amesteca mai mult de 10 ori). Pasta formata se pune in formele de muffins, se umple pe jumatate si apoi se pune putin gem de capsuni (de exemplu) si apoi se acopera cu restul de pasta. Se coace la foc mare circa 15-20 minute.
Se scot de la cuptor, se lasa la racit 3-5 minute in tava dupa care se pun pe un gratar la racit. Se servesc reci, cu unt si gem deasupra, la micul dejun.
Reteta este luata dintr-o carte vegetariana si explicatiile date acolo despre tarate. Cea de grau este un exemplu de fibra insolubila si ajuta la buna functionare a intestinelor. Cea de orz un exemplu bun de fibra solubila si ajuta mult la reducerea riscului de atac de cord si a bolilor de inima.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEi o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii