Mini Tarte cu Dovleac

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Dovleac

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 85 gr zahar praf
  • 2-3 linguri apa rece (de la gheata daca se poate)
  • umplutura
  • dovleac ( dupa fierbere si pasirare a ramas 400 gr)
  • 125-150 gr zahar brun
  • scortisoara dupa gust
  • nuci tocate
  • dupa gust ( optional
  • vanilie ( optional)
  • sare ( un praf)

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas mai maricel, se adauga untul destul de rece, si feliat. Cu degetele sau cu un cutit mai lat se incepe frecarea untului in faina pana se formeaza faramiturile de aluat. Se adauga apoi zaharul praf, se amesteca, se face o adancitura in faina. Se pune prima data 2 linguri de apa rece, se framanta, daca mai este cazul (aluatul e prea dens) se mai adauga inca o lingura de apa rece. Este bine sa nu se puna toata apa din reteta dintr-o data, mai bine cate putin decat sa fie prea mult.

Se framanta 2-3 minute, pana se formeaza aluatul fraged si pufos.

Se imparte in trei parti, din doua parti se intinde o patura care urmeaza a se decupa dupa forma tartei pe care vreti sa o folositi (rotunda, triunghiulara, rombica etc), se aseaza aluatul in forma, cu degetele se lipeste pe peretii ei si marginea aluatului care este prea lunga, se rupe.

Se impunge cu dintii furculitei aluatul apoi se pune umplutura, care se face astfel:
- dovleacul se curata de coaja, se taie cubulete, se fierbe putin in apa sau la steamer pana devine moale. Se lasa la racit, sa preseaza (cu preasa de cartofi, food processor, blender). Se aseaza apoi intr-o cratita, se amesteca cu zaharul (se pune dupa gust, cantitatea din reteta este orientativa), se adauga cateva nuci daca vreti, se incalzeste pe foc amestecand mereu, pana se topeste tot zaharul. La urma se adauga scortisoara dupa gust.

Deci, dupa ce tartele au fost umplute cu dovleac, din partea de aluat ramasa se intinde o alta foaie, ceva mai subtire decat prima, se decupeaza dupa preferinta (ghinde, mere, gutui, frunze, fasii de aluat care se pun ca un grilaj etc) se pun deasupra umpluturii, se pun la copt in cuptorul preincalzit in prealabil. (temperatura 350 F sau 180C).

Dupa coacere se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie