Margarete cu Ou si Bacon

Complexitate
redusa
Margarete cu Ou si Bacon

Ingrediente

  • Pentru 16 buc:
  • Umplutura:
  • -5 oua fierte
  • -maioneza din 2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -16 felii bacon
  • -patrunjel / marar, uscat
  • Aluat:
  • -80 g unt
  • -400 ml apa calduta
  • -80 g zahar
  • -6 g sare
  • -800 g faina
  • -2 oua
  • -14 g drojdie uscata / 42 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus pentru uns
  • -cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura
Amestecati ouale zdrobite (cu o furculita) cu maioneza si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit, apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ din apa calduta si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, la crescut.
Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in doua si intindeti fiecare intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2 -3 mm.
Impartiti foaia de aluat in 8 bucati (tot de forma dreptunghiulara).
Puneti pe fiecare bucata cate 1 felie de bacon, apoi impachetati-o indoind aluatul pe lungime.
Sigilati bine toate marginile prin presare cu mana sau cu dintii unei furculite si rulati fasia obtinuta, tot pe lungime. Veti obtine un fel de sul.
Uniti capetele si lipiti-le prin presare. Veti obtine un cerc.

Crestati aluatul la o distanta de 2- 3 cm pe circumferinta, cu o foarfeca sau un cutit bine ascutit.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Puneti in mijlocul gol al cercului 1- 2 lingurite de umplutura, deasupra cate 1 lingura de maioneza si presarati cu patrunjel / marar uscat.

Lasati 30- 40 min la crescut, in loc cald sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Ungeti delicat cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Optional, cu 5 min inainte de a fi gata puteti sa presarati deasupra cascaval ras si dati din nou la cuptor, cat sa se topeasca cascavalul.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti cat sunt caldute, dar la fel de bune sunt si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola