Ingrediente

270 ml apa calduta (poate ceva mai mult, depinde de faina folosita)
2 linguri de ulei de masline
600 gr faina
1 lingurita mai plina de sare
1 lingurita zahar o
4 lingurite drojdie uscata (se poate pune si mai putin)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:50min
Am programat masina de paine la programul "aluat" si dupa ce s-a facut aluatul l-am scos, l-am pus pe o planseta, l-am mai framantat inca vreo 2 minute si apoi l-am impartit in 15 bucati. l-am asezat apoi pe o planseta unsa, am acoperit cu un prosop curat si am mai lasat la dospit circa 20 de minute.

Apoi, am luat o cratita (folosesc cratita ca sa nu stropeasca uleiul pe aragaz) am pus ulei si am infierbantat. Am luat atunci o bucata de aluat, am intins-o si am pus in uleiul fierbinte. Dupa ce s-a prajit pe o parte, am intors si pe partea cealalta, am prajit, dupa care am scos pe un servet de hartie ca sa se scurga de ulei.
Pentru variatie, se pot umple cu cascaval, (eu am pus cateva cu mozzarella), sau cu branza amestecata cu marar.

Se pot manca simpli sau cu mujdei de usturoi, cu gem sau cu zahar si scotrisoara. Sant buni si langa un pahar de lapte batut, kefir etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Langosi (II)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andreeatoma91
•  06.07.2011 23:41:08

Sfat: ianinte de a pune aluatul la dospit incearca sa il faci bilute, dupa ce l-ai taiat in bucatele...iese mult mai estetic :)

Eu asa fac :D

pupi
•  08.07.2009 19:22:17

Maryy_leu scuze , doar acuma am vazut comentariul de la tine.Uite ai aici ID-ul meu de mess Anca97000 pe yahoo

maryy_leu
•  26.06.2009 22:28:22

draga papi am sa incerc si eu aceasta reteta numai ca nu am aparat de facut aluat in rest cred ca este o reteta ok lasa mi id tau

lucia_bp
•  16.05.2009 17:04:05

Multumesc de reteta !
Este ceva grozav !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Langosi (II)