Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Complexitate
redusa
Lachha Paratha (Paine in Straturi)

Ingrediente

  • 1 cup (145 gr) faina alba
  • 1 cup faina integrala
  • 1/2 lingurita de sare
  • lapte la temperatura camerei sau putin mai caldut
  • ulei pentru uns si copt

Mod de preparare

Sarea si fainile se amesteca intre ele bine de tot dupa care incepem sa adaugam tot cate putin lapte si amestecam cu o furculita. Adaugam si o lingura de ulei intre timp. Trebuie adaugat destul lapte (se poate folosi si apa) sa obtinem un aluat moale, nelipicios si usor de modelat.

Se framanta bine cateva minute dupa care se pune intr-un vas, acoperim cu un prosop curat si umed si lasam la odihna jumatate de ora.

Dupa trecerea perioadei de odihna, impartim aluatul in parti egale (trebuie sa va iasa circa 7-8 bile) pe care le lasam intr-un vas acoperit cu un prosop.

Pe blatul de lucru usor infainat, punem prima bucata de aluat si intindem cu sucitorul un disc subtire, circa 2-3 mm. Discul obtinut il ungem cu o pensula inmuiata in ulei dupa care presaram faina deasupra. Apoi pliem aluatul exact ca si un evantai.

Dupa ce am obtinut aluatul pliat intindem de el prima data de la mijloc apoi de la margini, in asa fel incat sa il intindem cat mai mult fara sa il rupem. Bucata de aluat obtinuta o infasuram in forma de spirala (melc) capatul punandu-l dedesubtul discului obtinut. Lasam pe o farfurie pana terminam toate celelalte parti.

Cu ajutorul sucitorului intindem discurile in foi subtiri cam de circa 3-4 mm grosime.
Pregatim o tigaie, o infierbantam bine si punem primul disc in tigaie, avand grija sa miscam mereu de tigaie sa nu ardem painea. Vom observa ca se va umfla din loc in loc, in momentul asta intoarcem pe cealalta parte si coacem in continuare, avand grija sa ungem cu o pensula partea coapta deja.

A doua parte se va coace mult mai repede decat prima parte deci "clatita" trebuie intoarsa de pe o parte pe alta mereu. Timpul de copt este undeva pe la 3 minute /paine plata.

Se poate consuma langa o mancare, tocana sau chiar supa iar daca este umpluta este chiar ea o mancare care se poate consuma langa iaurt.
Pentru varianta de post se foloseste apa sau lapte de soia/coconut/migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciupercute umplute cu spanac si orez
3
Aperitive

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ciupercute umplute cu spanac si orez
Ceafa de porc la cuptor
4
Parteneri
Desert tarta cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni

Abia asteptam sa apara capsunile noastre dulci si aromate, ca sa pregatesc o minunata tarta! Cum incepe sezonul fructelor...

Desert tarta cu capsuni
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola