Impletituri pufoase cu lapte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Impletituri pufoase cu lapte

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 25 gr dorjdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • susan
  • 1 canita apa + 1 lingura miere + 1 lingura ulei pentru uns dupa ce s-au copt

Mod de preparare

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare.
Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia.
Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin.
Incorporam uleiul, mai framantam 2-3 minute. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Daca totusi vi se pare prea lipicios, mai puneti 1-2 linguri faina, eu am mai adaugat o lingura.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dopit o ora, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, rasturnam aluatul pe masa de lucru, rupem 12 bucati egale, formam niste bile.
Eu am facut 2 impletituri din 3 bucati de aluat si 3 impletituri din 2 bucati.
Cu mainile intindem toate bilele in niste suluri potrivit de subtiri, facem impletiturile.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare si le asezam in tava.
Le mai lasam 10 minute sa creasca, batem oul spuma, adaugam 2 linguri de lapte si cu un penson ungem impletiturile.
Le presaram cu susan si le introducem in cuptorul incins.
Cand s-au rumenit frumos, cam 30-35 de minute dureaza, le scoatem din cuptor.
Intr-o canita punem putina apa, 1 lingura miere, 1 lingura ulei si cu acest amestec le ungem.
Se servesc calde, dar daca vreti sa le pastrati pana a doua zi, calde, le acoperiti fierbinti pentru a se pastra fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
4
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Prajitura cu visine si nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Parteneri
Tiramisu reţetă originală
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală facuta de junior chef Andrei

Tiramisu reţetă originală
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!