Ingrediente

2 oua
500g de faina
100g de zahar
1 praf de sare
8g de praf de copt
50ml de rom
150ml de apa
coaja de la jumatate de lamaie
coaja de la jumatate de portocala
interiorul de la o pastaie de vanilie
60g de unt (margarina)
Siropul
250g de zahar
300ml de apa
arome dupa plac (apa de flori de portocal, rom, vanilie)
nuci sau fistic sfaramat

Mod de preparare

Se amesteca sarea cu zaharul, praful de copt si faina. Batem ouale cu o furculita ca pentru omleta, adaugam aromele, romul si apa. Varsam totul peste amestecul de faina si framantam un aluat usor lipicios. Adaugam untul moale si framantam. Dam la frigider cateva ore.

Incingem uleiul si formam cu mainile umede gogosele. Aruncam in uleiul incins pana se rumenesc frumos. Separat pregatim siropul din apa si zahar si arome. Lasam sa fiarba pana ce este grosut. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.

Trecem prin sirop gogoselele si presaram deasupra nuca sau fistic sfaramat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosele" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosele