Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

Pt gnocchi:
400 gr cartofi curarati de coaja
150-200 gr faina 00
1 sfecla rosie gata fiarta sau coapta si curatata de coaja (de marimea unei mandarine)
sare
Pt umplutura:
scamorza sau alt cascaval afumat taiat cuburi
unt cit o nuca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
- fierbeti cartofii in apa cu sare
- intr-un castron treceti prin ciur sau sita faina, adaugati sfecla si cartofii striviti ca pentru piure (sau tocate prin masina de tocat, blender, robot), sarea
- adaugati intii 150 gr de faina si dc mai este nevoie mai adaugati pina la 200 gr ... aluatul tb sa fie moale dar nu lipicios
- formati suluri de aluat, taiati bucati si in fiecare bucata puneti cite un cub de brinza/ cascaval, dati o forma usor ovala sau rotunda cum va place
- treceti fiecare galusca obtinuta pe ustensila speciala pt gnocchi sau daca nu pe dintii unei furculie sau pe o razatoarea ca sa obtinueti o suprafata cu santuri /dungi
- rasturnati gnocchi in oala cu apa sarata fierbinte si fierbeti pina cind galustele se ridica la suprafata (citeva minute), cu o paleta cu coada lunga treceti o singura data pe sub gnocchi cind i-ati pus in apa clocotta ca sa nu se lipeasca de fundul oalei
- cind sunt fierti (s-au ridicat la suprafata) ii luati cu paleta gaurita /de plasa si ii puneti in tigaia cu unt topit, ii amestecat usor miscind tigaia si ii serviti

Daca vreti, puteti rade deasupra cascaval / parmezan / grana padano
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi de Cartofi si Sfecla Umpluti cu Cascaval Afumat