Focaccia cu Ceapa si Gouda

Postat pe: 10-02-2013
(0)

Ingrediente

200 ml apa calda (aproximativ 38-40 c)
20 g drojdie proaspata (sau 1 1/2 lingurita drojdie ganulata activa)
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 lingurita ulei de masline extra virgin
350 g faina de grau alba
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura ulei de masline extra virgin
sare kosher sau maldon
piper proaspat macinat
1 lingurita salvie uscata sau 2 lingurita salvie verde taiata fin
1 ceapa mare rosie (1/2 taiata bucati mici si 1/2 taiata pestisori)
50 g gouda razalita

Mod de preparare

Puneti drojdia proaspata cu apa calda intr-o cana si amestecati ca aceasta sa se topeasca (daca e uscata lasati deoparte 15 minute). Intr-un bol puneti faina. Adaugati peste drojdie sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecati apoi turnati peste faina.

Formati intr-un aluat iar cand toata faina e absorbita transferati pe o suprafata. Presarand faina doar daca este necesar si framantati aceasta 7-8 minute. Puneti aluatul intr-un bol cu putin ulei de masline, ungeti acesta si lasati acoperit 40 de minute.

Puneti aluatul inapoi pe suprafata, apasati-l, imprastiati ceapa taiata marunt, putin salvie apoi framantati usor pana distribuiti acestea prin aluat. Intindeti apoi intr-un cerc de diametrul unei tavi rotunde. Daca tava e de teflon acoperiti cu folie de aluminiu.

Puneti aluatul in tava, acoperiti si lasati deoparte 30 de minute. Dupa ce a trecut timpul cu degetul apasati usor si faceti gauri (de aproximativ 2 cm). Acoperiti si mai lasati inca 30 de minute. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4).

Turnati deasupra lingura de ulei de masline, presarati branza, ceapa pestisori, sarea, piper si salvie. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
* Personal imi place ceapa care se pune deasupra focacciei mai subtire sa fie mai uscata dar daca doriti taiati-o mai gros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Focaccia cu Ceapa si Gouda" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Focaccia cu Ceapa si Gouda