Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Ingrediente

  • 150 gr seminte Quinoa
  • vas de fiert
  • sita pentru strecurat
  • si sita foarte, foarte fina, pentru cernut

Mod de preparare

Semintele de Quinoa, se spala in mai multe ape, numarul turelor de apa schimbate, depinde de cantitatea de seminte folosita. Eu, la circa 150 gr seminte, am schimbat apa de 4 ori.

Deci, semintele se pun intr-un vas mai mare, se pune apa peste ele si se spala cu mana, prin frecare. Apa va avea un aspect tulbure, chiar foarte tulbure. Se va schimba apa de atatea ori pana va ramane limpede.

Semintele se pun in strecuratoare de fiecare data cand schimbam apa si se pot tine si putin sub jetul de apa.

Dupa spalare, se pun pe servetele absorbante pentru a putea elimina excesul de apa. Din cand in cand se schimba servetelele si se mai rasfira semintele. Cand sant uscate (poate 2 ore) se pun in tava si se dau la cuptor pentru cateva minute, la temperatura medie, mai rasfirandu-le din cand in cand.

Se scot din cuptor (aveti grija sa nu se coaca sau sa se arda) se lasa la racit.

Reci, se pun cam 2 linguri odata in masina de macinat cafea (sau moara mica daca aveti) si se macina. Se pune intrun vas praful grunjos rezultat.

Dupa ce am terminat de macinat toate semintele, trecem la pasul urmator... cernerea prin sita foarte fina. Vor rezulta doua faini, una fina si una grunjoasa. Cea fina se puna intr-un vas, iar cea grunjoasa in alt vas. Pe cea grunjoasa o vom mai macina inca odata si vom repeta procesul de cernere. Amestecam fainile obtinute si gata, avem faina pe care o putem folosi cu succes la paini fara gluten, la biscuiti energizanti, muffinsuri etc.

Daca, eventual mai ramane faina grunjoasa dupa a doua tura de macinere, se repeta si a treia oara macinarea si cernerea pana nu mai ramane nimic grunjos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Paine cu seminte
Bucataras.RO

Paine cu seminte

Fac pentru prima data paine si am fost foarte incantata de rezultat. Va recomand aceasta paine hranitoare si sanatoasa, care...

Paine cu seminte
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola