Ingrediente
● Aluat ca de piine (fiecare il face cum ii place): |
● 500 gr faina oo |
● 20 gr drojdie de bere proaspata |
● 1 lingurita de sare |
● ulei sau unt topit |
● rozmarin |
● fenel (in locul lui puitem pune: ceapa, brinza cubulete, rosii mici intregi sau taiate jumatati, masline etc) |
Mod de preparare
Sarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte).
- framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit
- lasam la dospit cit sa se dubleze volumul
- ungem tava cu ulei si turnam aluatul
- strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete
- lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul
- asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul.
- ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului)
- coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumeneste
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)" nu uita sa ii faci un review.
- framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit
- lasam la dospit cit sa se dubleze volumul
- ungem tava cu ulei si turnam aluatul
- strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete
- lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul
- asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul.
- ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului)
- coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumeneste
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany