Clatite cu hrisca si sos de afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 1/2 cana lapte de soia
  • 1/2 cana piure de mere neindulcit
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de ulei de seminte de stuguri
  • 1 lingura miere
  • 1 cana de faina de hrisca
  • 1/2 cana de faina de sorg
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Sos:
  • 3 linguri de suc de portocale
  • 2 cani de afine
  • 1/8 cana miere
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Intr-un bol mare amestecati laptele de soia, piure-ul de mere, ouale, uleiul si mierea amestecand bine. Dati deoparte.

Intr-un alt vas combinati fainile, praful de copt si scortisoara. Adaugati ingredientele lichide si amestecati bine.

Intr-o tigaie preincalzita puneti clatitele si prajiti-le bine pe ambele parti. Daca preferati niste clatite mai subtiri, mai adaugati lapte sau apa.

Sosul de afine:
Combinati sucul de portocale, scortisoara, afinele, amidonul si mierea intr-un vas mic. Aduceti pana la temperatura de fierbere. Scadeti temperatura si amestecati 5-6 minute, pana cand se ingroasa un pic.

Turnati sosul peste clatite si serviti-le calde.


Valori nutritionale pentru o portie:
~ 270 calorii
~8 g grasimi
~9 g proteine
~41 g carbohidrati
~70 mg cholesterol
~58 mg sodiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola