Varianta 1 cu cremor tartaro sau drojdie instant
Faina cu drojdia amestecata cu zahar si lapte se amesteca, se adauga untul topit si se lasa cca 20 min in frigider.
Dupa 20 min se scoate, aluatul a crescut putin se vede si se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180 C daca e ventilat sau 200 C cuptorul static.
Cremor tartaro, ca nu stiu cum se numeste in romaneste, este un hidrogenat de potasiu. In alte limbi engl, fr.. germana seamana la denumire, deci si in ro probabil ii zice la fel.
Varianta 2 cu drojdie de bere proaspata
Faina cu drojdia amestecata cu zahar si lapte se amesteca, se adauga untul topit si aluatul format nu se mai pune in frigider, ci se lasa la cald sa dospeasca.
Se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180 C daca e ventilat sau 200 C in cuptorul static.
Malaiul dc nu e ff fin tb trecut prin sita fina si numai cel fin de tot se foloseste. Eu aveam malai macinat gros ca asta imi place, l-am bagat la robot si l-am mai macinat si nu am mai trecut prin sita. Ar fi trebuit sa o fac, caci se simte crantzanit intre dinti cind maninci chifla =)).
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii