Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole uscata, de obicei fasole alba sau rosie, fiarta incet intr-un ceaun mare, impreuna cu diverse ingrediente care pot include ceapa, usturoi, morcovi, rosii, ardei, sau chiar carne de porc sau afumata pentru a adauga mai multa savoare. Condimentele precum cimbru, patrunjelul si frunzele de dafin sunt adesea folosite pentru a imbogăti aroma. Fasolea la ceaun este adesea servita alaturi de mamaliga sau paine proaspata si este o mancare reconfortanta, perfecta pentru a fi savurata intr-o zi rece de toamna sau iarna, intr-o atmosfera calda si prietenoasa.
Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte.
A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, am trecut la taiat ceapa, ardeiul, decojit rosiile si dat prin razatoare, curatat morcovul si dat prin razatoarea mare.Am spalat si afumatura si am pus-o si pe ea la fiert.
Deci fasolea fiarta, afumatura fiarta, am trecut la ''asamblarea '' produsului final.
Am pus ulei in tuci si l-am lasat sa se incinga, apoi am pus ceapa, morcovul si ardeiul , apoi am adaugat zeama in care a fiert afumatura, am lasat sa fiarba cca. 10-15 minute, am adaugat si rosiile care au fiert la foc domol cca. 20 min, am adaugat afumatura, fasolea, am potrivit de sare, piper, si la final am adaugat bulionul, lasand sa mai fiarba la foc domol cca 10-15 min. Am servit cu muraturi, lipie si paine neagra. Un deliciu.
Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: fasole batuta, servita cu mamaliga, fasole cu ciolan afumat sau mancare de fasole boabe.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii