Chifle cu Portocala (orange Bread)

Postat pe: 03-12-2012
(0)

Ingrediente

pt 10 chifle
300 gr faina oo
12,5 gr drojdie proaspata
1 lingura de zahar pt topit drojdia si zahar pt presarat pe chifle
1 lingurita de sare
100 ml lapte
sucul de la 2 portocale medii (110 ml)
coaja rasa de la 2 portocale
1 ou
25 gr unt topit + cca 1 lingurita de unt topit pt uns chiflele
care au devenit 12 pt ca am impartit prost aluatul

Mod de preparare

- amestecam toate ingredientele si framintam, aluatul trebuie sa fie moale
- lasam la dospit cca 1 ora

- impartim aluatul in 10 bucati si formam bile pe care le punem pe tava cu hirtie de copt, cu spatii intre ele si mai lasam la dospit pina cind se dubleaza
- ungem cu unt topit si presaram zahar

- coacem la 170-180 ° c pt cca 15-20 min sau cit e nevoie ca sa se rumeneasca (depinde de cuptorul fiecaruia)
** puteti pune si mai putina drojdie dar lasati mai mult la dospit ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle cu Portocala (orange Bread)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle cu Portocala (orange Bread)