Se curata dovleacul, se da prin razatoare, se adauga peste el zahar, zahar vanilat, scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
Se pune intr-un castron, iaurtul caldut, la temperatura camerei, drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
Se cerne faina intr-un vas, peste faina se pune compozitia de iaurt, oul, sare, margarina si se framanta un aluat, suficient de tare, mai spre final, se adauga ulei cate putin si se continua framantarea, pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas. Se pune aluatul intr-o punga, asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider, peste noapte, sa se odihneasca. A doua zi de dimineata, se imparte aluatul in doua si se fac doua foi, o foaie se pune intr-o tava in care s-a presarat faina de grau, se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie care este bine sa fie intepata cu o furculita, sa nu creasca prea mult in unele locuri. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja, pentru circa o ora. Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie, este semn ca placinta este gata. Se opreste focul, se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste. Sa aveti pofta, dragilor!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaVă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă, care se pregătește foarte ușor....
Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarponeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii