Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune praful de copt,praful de sare si se omogenizeaza.Se adauga untul la temperatura camerei,laptele dulce caldut,oul si se face un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa s-a rumenit se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos,se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se opreste focul.Cand compozitia s-a mai racorit se adauga peste ea ouale batute spuma,cascavalul ras,sare dupa gust si se amesteca usor.
-Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata,se pune compozitia de carne,se mai pune si cealalta foaie de aluat,se unge cu ou batut,se presoara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand se rumeneste este semn ca este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii