Se caleste ceapa tocata in unt si ulei de masline, pana devine lucioasa. Se adauga ciupercile curatate, maruntite si carnea de curcan (sau de pui) data prin masina de tocat.
Se asezoneaza cu sare, cimbru verde si piper proaspat macinat. Cand se raceste putin, adaugam cascavalul si amestecam.
Se unge cu unt topit prima foaie de placinta, se pune deasupra a doua foaie si se unge cu unt.
Se pun cateva linguri din compozitie pe lungimea foii. Se ruleaza cat sa apropie umplutura, se unge cu unt si se continua rularea. Se da forma unui melc.
Daca foile sunt umplute prea mult sau rulate prea strans, e posibil sa se crape, dar nu e nicio problema. Raman la fel de savuroase.
Se asaza in tava. Se procedeaza la fel, pana se termina compozitia si foile de placinta. Melcisorii se ung cu ou batut. Se da tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoateti din cuptor, acoperiti-le cu un prosop, pentru aproximativ 10-15 minute, pana devin fragede.
Pofta buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPentru cei 11 anisori pe care Larissa i-a implinit luni, am pregatit un tort pe masura, cu ciocolata, cu mousse dulce acrisor...
Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padureReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii