Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Portii
8
Complexitate
medie
Cornuri cu magiun de post, reinterpretate

Ingrediente

  • 500 grame făină albă ooo
  • 200 ml lapte de soia vanilat, călduț
  • 15 grame drojdie
  • 75 ml ulei de floarea - soarelui
  • 2 linguri pudră de roscove
  • 125 grame margarină Rama Maestro
  • 125 grame unt de arahide cu arahide crocante
  • 3 grame sare
  • 15 grame zahăr
  • 1 borcan dulceață de caise si piersici ( sau orice dulceață)
  • 57 grame de nuci maruntite
  • Coaja razuita de la 1/2 lămâie și de la o portocală mică
  • Pentru topping:
  • Sirop de artar
  • Fulgi de migdale
  • Coajă de portocală confiata în miere

Mod de preparare

Pentru aluat, se pregătește o maia din drojdie, zahăr, o lingura făină, 50 ml lapte de soia vanilat călduț.
Se lasă 15 minute să dospeasca.
După ce a dospit, se adaugă peste făina amestecată cu sare, restul de lapte de soia călduț, uleiul, margarina tocată cuburi și untul de arahide, coaja de lămâie și portocală.
Se frământă un aluat moale, neted, se adaugă puțină făină, dacă este cazul și se lasă 30 de minute să dospeasca.
Între timp, se prepară din 30 de grame nuci, o lingura dulceață, o linguriță coajă de portocală confiata o compoziție pentru umplerea cornurilor.
După ce aluatul a dospit, se frământă împreună cu cele două linguri de pudră de roscove, până se uniformizeaza.
Se întinde într-un dreptunghi și se decupează pătrate, apoi în mijlocul fiecăruia, se așază puțină compoziție, ca să nu curgă (de aceea e de preferat o dulceață mai puțin lichida).
Se rulează fiecare patrat și se introduc la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsiu,s unde se coc timp de 35 de minute.
Se scot din cuptor, apoi se pensuleaza cu sirop de artar ( sau miere) și se presară cu fulgi de migdale.
Se servesc calde sau reci, cu sau fără zahăr pudră.
Sunt fragede și bune, mai puțin dulci!
E o rețetă clasică românească de cornuri cu magiun, reinterpretata în stil propriu...mai sănătoasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
3
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Negresa cu crema de branza si merisoare
Bucataras.RO

Negresa cu crema de branza si merisoare

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

Negresa cu crema de branza si merisoare
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura