Branzoaice sau Poale'n brau

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Branzoaice sau Poale'n brau

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de margarina topita
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou
  • putin zahar

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut, apoi am turnat peste faina pe care am cernut-o cu o sita, impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.
Dupa aceea, am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framantat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.
Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata
Bucataras.RO

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Pentru "Pachetelul vesel" va propun si niste nuci-aperitiv cu branza pufoasa cu smantana si verdeata ca tare bune mai sunt.

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola