Tort Sarat de Clatite cu Sos de Rosii si Mozzarella

Complexitate
redusa
Tort Sarat de Clatite cu Sos de Rosii si Mozzarella

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • circa 150 gr faina 00
  • 350 ml de sos (passata) de rosii
  • 250 g mozzarella
  • 2 linguri ulei masline
  • un catel de usturoi
  • branza rasa gen parmezan (grana, parmigiano, pecorino)
  • busuioc
  • sare

Mod de preparare

Preparati un aluat de clatite cu laptele, ouale, faina si un varf de sare. La cantitatea de faina am scris circa 150 gr. deoarece este putin variabila, in functie de cum se absoarbe faina in lapte. Important sa fie un aluat nu prea lichid dar nici prea gros.

Preparati clatitele (nu prea groase) in tigaie de teflon, unsa cu putin ulei. Tigaia in care am preparat avea un diametru de 18-20 cm. si mi-au iesit 12 clatite.

Preparati sosul de rosii: intr-o craticioara, puneti un catel de usturoi, 2 linguri ulei masline, rumeniti si adaugati sosul de rosii, busuiocul si sare daca este nevoie. Puteti folosi si rosii in conserva maruntite bine in blender. Daca va place. . . puteti prepara si mai mult sos de rosii, ca sa puneti intre clatite. Se fierbe circa 10 minute la foc potrivit, dupa care scoateti usturoiul.

Intr-o forma rotunda de cuptor, puneti din sosul de rosii, adaugati o clatita iar deasupra sos de rosii, mozzarella taiata marunt cubulete si presarati cu parmezan ras (cascaval sau alta branza ce se topeste bine). Faceti straturi pana cand terminati toate ingredientele. Coaceti in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 200 grade, circa 25 minute, pana cand vedeti topita bine la mozzarella si rumenita deasupra.

Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca cateva minute, portionati si serviti calda.

Se poate manca foarte bine si a doua zi, incalzita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si alune
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si alune

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

Desert briose cu ciocolata si alune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola