Taietei Pufosi de Orez cu Pui

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Taietei Pufosi de Orez cu Pui

Ingrediente

  • Ulei vegetal pentru fript taieteii
  • un pumn bun de taietei de orez
  • 1 piept de pui (mai mare)
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 1/4 lingurita de ardei iute, uscat si maruntit (eu nu am pus)
  • piper dupa gust
  • 60 ml apa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri ulei de arahide
  • o mana buna de pastaie de fasole (baby)
  • 1 conserva de porumb baby (eu nu am pus)
  • 1/4 lingurita coriandru (eu am pus patrunjel)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri fish sauce (sos de peste)
  • 1 lingura de sos de soia (soy sauce)

Mod de preparare

Se incalzeste la temperatura mare (375 f - 190 C) uleiul vegetal intr-o cratita mai ingusta si cu pereti inalti ... uleiul trebuie sa fie destul de mult. Cand uleiul a ajuns la temperatura dorita (se poate incerca cu un fir de pasta de orez in lipsa termometrului), cu ajutorul unui cleste de bucatarie se ia o jumatate din cantitatea de taietei prevazuta in reteta si se afunda in uleiul asa incins.

Pastele nu se lasa in ulei, doar se mai largeste putin clestele dar in asa fel incat sa nu cada pastele ... ele se prajesc in cateva secunde ... mai exact nu se prajesc ci se umfla, se fac pufoase, au consistenta pufuletilor. Se scot rapid din ulei, se pun pe un servetel absorbant, se lasa separat.

In alt vas se combina pieptul de pui, taiat cubulete, cu coaja rasa de lamaie, usturoiul pisat, ghimbirul ras, piperul si ardeiul iute uscat si maruntit (daca se foloseste).

Se amesteca apa cu amidonul, se pune deoparte.

Intr-un wok sau o tigaie ceva mai larga se pun cele doua linguri de ulei de arahide, se incalzeste, se adauga puiul condimentat si se prajeste pana este gata (aprox 3-4 minute).

Se adauga fasolea baby si porumbul baby. Se mai prajesc impreuna 2 minute dupa care se toarna deasupra amestecul apa/amidon si se amesteca pana se ingroasa (1 minut)

Se adauga coriandru (patrunjel), zaharul brun, sosul de peste si sosul de soia, se incalzeste din nou, se pun peste taieteii de orez si se servesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie