Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Ingrediente

  • 200 g carne tocata vita+porc
  • 200 g spaghete
  • 250 g sos de rosii
  • 150 rosii intregi la conserva
  • 100 ml fond de pui
  • usturoi
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • patrunjel
  • oregano
  • busuioc

Mod de preparare

Prima data, taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei. Punem un praf de sare, iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie. Lasam la foc mediu, pana ceapa se inmoaie, iar apoi adaugam rosiile intregi. Amestecam, apoi adaugam si sosul de rosii, 1 jumatate de lingurita de oregano si busuioc. Acoperim cu fondul de pui (pentru fond am fiert 100 ml apa, iar apoi am dizolvat cubuletul concentrat de pui). Lasam la fiert pana scade. Inainte sa luam tigaia de pe foc, trebuie sa adaugam putin patrunjel tocat. Mai lasam 1 minut si abia apoi luam de pe foc. Intre timp, punem intr-o oala cu apa si sare, spaghetele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Este timpul sa ne apucam si de chiftelute. Intr-un castron, amestecam carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat, 1 catel de usturoi pisat, 1 ceapa, sare si piper. Amestecam bine si formam bilute mici cu mainile. Intr-o tava, incingem 3 linguri de ulei si prajim chiftelele pana se rumenesc pe toate partile. Le scoatem pe un servetel absorbant. Oprim tigaia cu sosul de rosii care a scazut intre timp si adaugam chiftelele. Le lasam acoperite 1 minut. Turnam sosul peste paste si servim cu patrunjel deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie