Paste Scoici Mari ( Stuff Jumbo Shells)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Paste Scoici Mari ( Stuff Jumbo Shells)

Ingrediente

  • 25 de bucati de paste forma de scoici mari
  • 450 gr ricota (branza)
  • 200 gr branza mozzarella rasa
  • 150 gr parmesan ras
  • 2 oua
  • patrunjel proaspat, tocat (dupa gust)
  • sare si piper tot dupa gust
  • sos de spaghete sau un sos de rosii mai picant

Mod de preparare

SE pun la fiert pastele, urmand instructiunile de pe pachet. In timpul asta, se amesteca intr-un castron, toate celelalte ingrediente exceptand sosul de rosii sau spaghete. Dupa ce s-au fiert, pastele se strecoara, se pun cu gura in jos una langa alta pentru a nu se lipi si se trece la umplerea lor.

Se pun intr-o tava termorezistenta in care a fost pus jumatate din sosul de spaghete (rosii picante) indoit cu apa. Se aseaza deci pastele una langa alta in tava pe masura ce se umple. Se decoreaza cu restul de sos, se acopera si se da la cuptorul incalzit din timp. Se tin la cuptor circa jumate de ora.

Se scot se aranjeaza pe farfurie, se stropesc cu parmesan ras, daca mai doriti si se consuma cu felii de paine unse cu unt amestecat cu usturoi si busuioc sau alte condimente (cum doriti) si apoi se dau la cuptor pentru a se rumeni putin.

Ca si completare se mai poate pune si putina salata verde si desigur un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana

Nu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola