Pasta Primavera

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta Primavera

Ingrediente

  • 400 gr spaghete subtiri
  • 25o ml lapte de frisca nebatut
  • 200 gr parmesan ras
  • 1 morcov ras
  • 5-6 flori de broccoli
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingura de unt
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se ia un vas, se pune apa, sare si untul prevazut in reteta. Se da la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele subtiri (neaparat subtiri daca vreti sa le serviti pe post de aperitiv) si se fierb conform indicatilor de pe cutie.

Separat se pune la fiert pe aburi, florile de broccoli si morcovul ras. Dupe ce au fiert pastele, se strecoara, nu se pun sub jet de apa deloc. Se aseaza intr-un castron, se presara deasupra broccoli si morcovul, se acopera cu un capac sau folie ca sa se pastreze cald.

Intr-o tigaie de pun cele 2 linguri de ulei si laptele de frisca, se infierbanta. Cand incepe sa dea in clocot se adauga sarea si piperul precum si usturoiul pisat foarte marunt. Se amesteca un minut sau ceva mai putin, se adauga parmesanul ras, se amesteca continuu pana se topeste tot. Se varsa peste pastele din castron, se amesteca bine de tot cu ajutorul a doua furculite.

Se serveste in farfurii late, mari si incalzite in prealabil, se presara patrunjel proaspat si tocat, deasupra.
Daca doriti sa serviti pentru aperitiv la o masa festiva atunci se ia, cu ajutorul furculitei si a unei linguri, un manunchi de paste infasurate pe furculita si se aseaza in linguri chinezesti. Se presara seminte de susan prajite, deasupra si se servesc ca atare (finger food) . Se aranjeaza pe farfurii de taietei chinezesti pentru a avea mai mare efect.

Normal taieteii serviti pe un aranjament din asta se pregatesc cu un sos de tahini sau un sos de arahide, dar eu nu am mai avut timpul necesar pregatirii unui sos de genul asta ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, banane si capsuni

Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A...

Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!